Underbara helg!

Här har vi fått prova på sommaren i helgen. Över 20 grader både fredag och lördag - alldeles underbart! Vi hängde i parken, åt glass, tränade på att cykla och hade det väldigt mysigt. 

Dessutom, en parmiddag igår kväll med ett gäng fransoser som var väldigt trevlig. Som jag har längtat efter att prata franska! Många skratt med nya och gamla bekantskaper, det gör jag gärna om snart igen. 

Idag har stackars mannen jobbat och tjejerna och jag har hängt här hemma. Det behövde vi efter en hektiskt vecka. Fick dessutom till en nästan 2 timmars siesta - vilken lyx! 

Nu sitter jag och klurar på mat inför veckan. Snabbt och nyttigt ska det vara, vad har ni för tips? Hade glömt lite att man alltid måste handla i 2-3 affärer för att hitta allt man behöver här. Lite småirriterande när man vant sig vid ICA! 
Nu är vi här!

I söndags kom vi fram, tillbaks eller hem. Vet inte vad som passar bäst. Har ju bara varit borta i 11 månader så allt är ju precis som vanligt. Och för en sån som jag som snart ska flytta in i mitt 15:e hem så vet jag att hemma är där hjärtat är. Det är inte en plats för mig. Det är en känsla, och den känslan kan man ju känna på flera ställen. 

Hur som helst så känns det bra! Det känns hemma. Tjejerna är ju resvana och mannen är glad att vi är här. Den som tycker det är jobbigast är nog vår au-pair! 

Om en vecka får vi tillgång till vår nya lägenhet, det ska bli spännande! Och skönt att komma iordning. Nu bor vi litet och stökigt. 

Det tar lite tid att komma in i nya rutiner men imorgon ska det bli 21 grader varmt så då kör vi picknick och parkhäng hela dagen! 

Upp och ner och fram och tillbaks

Har flera gånger tänkt idag att "vilken tur jag har som får spendera dagen med dessa yrväder". Som när vi körde picknick på tomten idag, en grå onsdag i mars. Eller när de badade, kramades och kiknade av skratt. Men det är tvära kast - 1 minut senare är det vatten överallt, en som har halkat och en annan som fått tvål i ögat.

Jag har nog varit en väldigt trött mamma hela vintern. En ganska stressad sådan som verkligen försökt men som liksom behövt driva lite av ett militärläger för att få vardagen att gå ihop. Men sen en månad är det lättare. Vi har en tjej från Madrid som bor hemma hos oss och hjälper till med tjejerna och huset. Jag kan äntligen andas, leka och tom ta mig tid att njuta! Så glad att det funkar så här bra! Och Maria följer självklart med oss till Warszawa under våren. 

Nej ni, dags att packa för en långhelg i Sälen!