Mindre an 24 timmar i Berlin

Pa vag till Sverige i somras sa var vart forsta stopp i Berlin. Tack vare en ny motorvag sa gick resan dit alldeles stralande (ja, om man bortser fran att vi var sekunder fran att fa bensinstopp...). Jag har varit i Berlin forut och gillar verkligen staden. 
 
Den har gangen bodde vi pa Hotel Pullman i Berlin. Jattefint hotell men helt klart sloseri med pengar om man kommer fram med en 1-aring som maste nattas.. Vi fastnade liksom pa rummet och kunde inte ens utnyttja den trendiga baren. Amaya hade dessutom hosta och sov oroligt sa vi satt i halvmorkret och at var middag fran room-service och vagade knappt prata. Men maten var underbart god! Och sangarna... helt perfekta! 
 
Nasta dag promenerade vi runt i Berlin. Vi borjade med att besoka monumentet over Europas mordade judar,  2700 mörkgrå stenpelare på en yta stor som en fotbollsplan. Dit tycker jag verkligen att ni ska ga om ni ar i Berlin. Det finns en utstallning att besoka under jord ocksa, men den hann vi inte med den har gangen.
 
Vi gick sjalvklart upp till Brandenburger Tor for det obligatoriska kortet och promenerade vi langs en gata dar muren tidigare stod. Alltid en obehaglig kansla....
 
Vi forsatte til Vapiano pa Potsdamer Platz och at underbart god pasta. Sen borjade det sporegna och vi hoppade in i bilen och korde norr ut for att hinna med var farja till Danmark. Men vi kommer garna tillbaks till Berlin och stannar lite langre. 
 
Har ni varit i Berlin? Vad tycker ni om staden?