Venez dîner chez nous!

Igår kände jag mig nästan som en desperat hemmafru, fast en glad sådan! Det var matlagning och förberedelser inför kvällens middagbjudning hemma hos oss för hela slanten!

Vi hade bjudit hem våra underbara vänner (ni vet, de med 4 olika nationaliteter i familjen, Mexikan, Fransos, 2 söner födda i Argentina och en i Brasilien) på middag. Och två av killarna ville följa med. Men det krävdes lite förberedelser, dessutom lagade vi mat till en hel armé. Tonårskillar som spelar fotboll och rugby äter väl som hästar? Hur som helst så hade vi supertrevligt! Maten var uppskattad och ingen gick hem hungrig (eller törstig).

På menyn:

Aperitif
Spanska tapas (mannen hade fixat två "tortillas de patata")
Kycklingfilé i ugn, fylld med vitlöksost, lindad i bacon och tilllagad i vittvin
Frozen cheesecake med vitchoklad och hallon
Champagne och röttvin
Vi har mat och cheesecake över så det räcker hela veckan om det är nån som känner för att titta förbi och hjälpa till att äta upp så är ni hjärtligt välkomna. Nu sticker jag iväg och lyssnar på Elton John!

Out'n about!

Så äntligen händer det lite grejor här! Igår fick jag chansen att byta jeansen och t-shirten mot min favvoklänning och ge mig ut pa stan.

Jag mötte mannen och de flesta från hans team på ett ställe som heter Sketch och ligger på Ul. Foksal (där många barer och restuaranger ligger här i stan). Det var jättekul att träffa alla som mannen jobbar med och jag drack en super smarrig "Passionfruit Martini". Mums! Det måste göras om.Ja klänningen har ni ju redan sett. Men jag älskar den, och det är min blogg så här kommer den igen! :)
 

Så här ser det ut inne på Sketch


Efter drinken promenerade vi vidare (varför vi valde att gå just denna dag i 11 cm klackar är över mitt förstånd... Men men, det var ju sååå nära...) till the Chamber Music Hall of Warsaw Philharmonic där vi var bjudna på en tillställning (de kallade det Gala men det var nog lite att ta i...).

Jag hann nästan få i mig ett glas champagne innan föreställningen började. Det var en blanding mellan en koncert med klassisk musik och stand up comedy. Himla bra och roligt och ett perfekt sätt att få folk att få upp ögonen för klassisk musik. Pianisten, och komikern, heter Waldemar Malicki och är tydligen väldigt känd här.

När konserten var slut så tyckte vi att det var lite trist och seriös stämmning och magen kurrade (såna där små snittar är ju inget man blir mätt på direkt) så vi gjorde en "runner" - ja vi smet ut alltså. Istället gick vi till Zen Jazz Bistro och åt lite mumsig asiatisk mat. Himla trevlig kväll även om mina fötter inte riktigt höll med. Kan inte förstå hur jag gjorde förr när jag traskade runt i sådana skor hela dagarna. Håller jag på att bli gammal? ;)

10 års jubileum

Idag är det exakt 10 år sen som jag tog mitt pick och pack och gick ombord en British Airways flight till London Heathrow för att uppfylla min dröm om att bo utomlands. Och visst blev drömmen sann, 10 år och 3 länder senare så har jag inga planer på att flytta tillbaks till Sverige.

Om de finns nya läsare som är intresserade av att läsa min berättelse om hur det gick till när jag flyttade till London och sen vidare till Paris så hittar ni de inläggen under kategorin "Fran Stockholm till Paris, via London". Första inlägget finns här. Happy reading!