En annorlunda lunchrast

Idag var det dags! Reception pa Franska ambassaden i samband med Franska Premiär ministerns resa till Polen. François Fillon hade kommit till Polen för att inge Wladyslaw Bartoszewski i "l'Ordre national de la Légion d'Honneur".  
Helt otroligt, lär mig sa mycket just nu sa jag vet inte om jag vagar mig pa att förklara vad det innebär. Men ni maste kolla in pa länkarna. Wladyslaw Bartoszewski, vilken kämpe och vad han har gjort för sitt land! Är sa imponderad.Hur som helst, ska jag ta det fran början? Mannen kom och hämtade mig här hemma, lite smavnervös! ;) TomTom var med sa klart, vi kommer ju ingenstans utan den nu för tiden. Men.... nagonting gick fel och den skickade oss till andra sidan Warszawa!! Panik! Vi ringer runt till de fa vi känner för att fa hjälp och tillslut efter mycket stress, och nästan lite tarar hittar vi ambassaden. Mannen kör mot rött ljus mitt framför militären och polisen som star pa vakt. Tänk att  inte ens Frankrikes Premiärminister kan fa The Garcias att komma i tid! 10 minuter sent glider vi in... pinsamt! Men ingen verkade bry sig.

Bada talen var väldigt bra! Man fick en san där liten örsnäcka för att fa Wladyslaw Bartiszewskis tal översatt direkt i örat. Medaljen delades ut och kort togs. Tv, radio och tidningar var där.François Fillon delar ut "medaljen"
Wladyslaw Bartiszewskis och hans fru ZofiaSen var det cocktail och mingel. François Fillon försvann ganska fort tyvärr. Hade hoppats pa att i alla fall mannen kunde fa hälsa pa honom. Nästa gang kanske ;)

Men ni.. det är en helt annan värld. Bara en massa direktörer och en hel del polska politiker. Mannen som har en san där förmaga att han kan diskutera med en sten minglade pa. Och jag log och hälsade artigt. Vi var helt klart de yngsta bland de andra "expats". Alla var trevliga och hälsade oss välkomna men det är ända en helt annan atmosfär, väldigt business. Efter ett tag kom ett gäng killar och började skruva ner högtalare och sa där. Jag kände 'ah men äntligen nagra som mig, jag gar och snackar lite med dom istället". Men det gick ju inte ;)

Helt klart intressant och en otroligt upplevelse! Inte trodde jag nansin att det skulle hända mig! Men om jag far välja sa hänger jag hellre med er mina vänner ;)Puh, första testet avklarat! Dags att atervända till "the real world"!

Dagens misslyckande..

Ja ni.. det där gick ju inte sa bra. ;) Gick upp till stationen, sa langt gick det fint! Sag till och med en skoaffär pa vägen. Sadant är ju viktigt. Kom fram till hallplatsen och där fanns ingen karta över vart de olika linjerna gick, bara listor med namn pa alla hallplatser. Great. Jag lyckades självklart inte hitta namnet pa platsen dit jag skulle.

Fragade en kille i min alder om han kunde hjälpa mig pa engelska. Och det kunde han. Fick reda pa att jag var tvungen att byta spravagn i "centrum" och att jag kunde ta linje 4 eller 18, dit precis som han. Linje 18 kom först och killen lovade att hjälpa mig att köpa biljett (hatar att vara helt oförmögen själv, men jag förstar verkligen inte ETT endaste ord...). Hoppade pa sparvagnen och han pratar med föraren. Verkar vara nagot problem. Han har inte växel pa 20 zlotych som jag erbjuder, det är väl cirka 50 kronor. Jag letar efter mynt fast jag vet att jag inte har nagra. Sparvagnen aker iväg.. och jag maste skamset erkänna att jag inte har mindre. Här börjar jag bli lite röd i ansiktet.

Killen säger att han kanske har en enkelbiljett som jag kan fa, jag protesterar! Tillslut sa visar det sig att han inte har nagon biljett trots allt. Sa jag maste hoppa av vid nästa stopp... Alldeles röd i ansiktet och arg för att jag är sa himla oförmögen. Tanken var att jag skulle växla pengar nanstans.. men jag vill inte sgöra bort mig mer sa jag hoppar in i en taxi. Den fega lösningen. Pekar pa kartan vart jag vill aka och chauffören tar gärna emot mina 20 zlotych.. :)Hit skulle jag ha kommit om allt hade gatt vägen. Bättre lycka nästa gang! ;) 

Uppdatering! Jag var nog inte lika sur som jag lät i texten. Mest generad. Ställer lite mer krav pa mig själv nu när vi ska bo här och skäms för att jag inte kan prata nagot alls. Tror att alla andra här ocksa vet att jag inte "bara" är turist. :)
Skulle kanske tagit mig tid och kollat in det här innan jag gav mig ut.