Taste

Vi har en ny söndagstradition och det är att gå och äta på den lokala restaurangen Taste. Väldigt god och bra mat, till bra priser, trevlig personal och bra lekhörna för barnen. 

Idag var vi där igen och jag åt grillade grönsaker med getost och sen "seabass" (svensk översättning någon? Havsabborre?). Så himla gott! 

Gillar att gå ut och äta i alla fall en gång på helgen. Skönt att slippa laga mat och bli lite bortskämd istället. 

I Sverige blev det inte så ofta tyvärr. Priserna spelar in, likaså utbudet på nära håll. Brukar ni äta ute på helgen? 


1 Eva:

skriven

Svar ja! Vi äter gärna ute på lördagar. Även om det är smått enerverande att gå ut med 2 barn som är mer vilda än tama :-)

Svar: Vet precis vad du menar! Därför är det verkligen toppen med alla lekhörnor för barn som finns på de flesta restauranger här, i alla fall i vårt område. Brukar beställa barnens mat samtidigt som våra förätter och sen leker de förhoppningsvis mätta och glada medans vi äter varmrätt (funkar ibland, ibland inte...).
ParisLisa

2 Ellinor:

skriven

En fin och trevlig söndagstradition :)

Har det inte som helgvana, men visst händer det att det blir några restaurangbesök på helgerna. I lördags blev det brunch, vilket fick räknas som både frukost, lunch och middag. Mer än mätta och belåtna efteråt ;)

Hoppas du får en fin vecka med allt som komma skall.

Kram

Svar: Brunch gillar jag! Det är ju supermysigt på helgen. Tyvärr lite dåligt utbud på såna bruncher jag gillar här.
Önskar dig en fin vecka! Kram Lisa
ParisLisa

3 Mammatea:

skriven

Låter som en bra tradition.

Svar: Ja verkligen!
ParisLisa

4 Marlena :

skriven

Pratar vi TASTE i Wilanow? Bor Ni där? Då vet jag hur deras mat smakar- gudomligt!!! Här i Gbg äter jag ute minst 1-3ggr/mån (har enjoy kuponger- 2 för 1)dessvärre är jag sällan nöjd, dyrt men ej gott.Under junimånad (I Polen)äter vi ute varje dag (för varmt att laga hemma)och älskar det.
Smacznego!

Svar: Precis, Taste i Wilanow :) Bloggade från mobilen så jag kunde inte länka. Vår nya lägenhet ligger i nya Wilanow så vi bor här sen..2 veckor? Känns längre! Hur kommer det sig att du är i Polen i junimånad?
ParisLisa

5 Jenny:

skriven

Men mums! och vilken perfekt restaurang, bra service, god mat OCH lekhörna! Tummen upp! Och ja, havsaborre. Låter ljuvligt!

Svar: Helt klart en ny favorit! Tack för översättningen!
ParisLisa

6 Jenny/ Ekomamma i stan:

skriven

Låter som härlig tradition!

Vi äter sällan ute, framför allt för att det känns krångligt och ovälkommet med två barn. Skulle gärna göra det oftare egentligen för att jag tror att det är kul och spännande för barnen också även om det är bra för ekonomin att vi inte gör det. ;-) Fast då och då köper vi hem mat istället, är inte lika trevligt men smidigare och lyxen att slippa laga mat kvarstår ju.

Önskar att det fanns fler ställen med barnhörna här i Sverige. Har nog inte besökt något faktiskt! Känner du till nåt ställe i Sthlm får du gärna tipsa.

Svar: Finns ett ställe i Vinterviken med lekhörna. Vi brukade ibland låta Amaya rida på ponny i Aspudden och sen promenerade vi till Vinterviken och åt där. Passar perfekt med en promenad efteråt då förhoppningsvis i alla fall ett barn somnar i vagnen. Rekommenderas!
Men håller med om att det blir stora hål i plånboken när man äter ute i Stockholm. Så trist!
ParisLisa

7 Karin:

skriven

Vi har det väl inte som en uttalad tradition direkt men vi går nog ut och äter eller beställer hem mat (oftast tillsammans med kompisar) någon dag i veckan. Såna där fantastiska lekhörnor har jag aldrig sett i Israel. Därmot är vilda barn en rätt så accepterad del av kulturen här så det är väldigt sällan det känns obekvämt att ha med sig barn.

Svar: Att vilda barn är accepterade är ju helt klart ett plus! Men lekhörnor underlättar verkligen. Funkar inte alltid men oftast en stund. Och så känns det verkligen bra som förälder att de finns för det visar ju att barn är mer än välkomna!
ParisLisa

Kommentera här: