Ainhoa

Tänk att vår lilla tjej har hunnit bli 15 månader redan! Sen vi kom till Warszawa har hon verkligen vuxit, och den jobbiga mammigheten är som bortblåst. Nu på dagarna spenderar hon ju mer tid med Amaya som inte går till förskolan och vi hittar på så mycket mer saker tillsammans. Vädret är bättre också så vi är mer utomhus vilket hon älskar.
 
Hon pratar lite grann, mamma, pappa, yaya (farmor som precis varit här), aya/ama (Amaya), flaska, fot, skor, strumpa, gurka, boll, ese (den här), Alfons, Ba (bamse), bye bye... 
 
Hon springer, klättrar, äter som en häst, älskar alla typer av bollar och har redan börjat försöka klä på sig själv. Vill bara leka med det som syrran leker med och älskar alla krämer, deodoranter, sminkgrejor och annat som finns i mammas badrumslåda. Toaletten är också väldigt interessant. Utomhus kan hon sitta i en gunga hur länge som helst och blir alldeles till sig när hon ser en hund. Eller vilket typ av djur som helst.  
 
Hon var världens lättaste bebis men nu har hon ett riktigt humör och när jag säger ifrån pekar hon med fingret mot mig och säger "nä, nä, nä!" Tonåren lär bli intressanta....
 
Vår lilla tjej som fortfarande väcker oss flera gånger på nätterna. Tur att vi älskar henne så! 
 
 
 
 
1 Mammatea:

skriven

Stora tjejen! Tänk vad tiden går

Svar: Den rusar!!
ParisLisa

2 Mikaela:

skriven

❤️❤️❤️❤️❤️

Svar: <3 till dig! Snart är vi hemma igen!
ParisLisa

3 Sandra :

skriven

Tänk vad tiden springer ändå. Vackra Ainhoa!

Svar: Ja verkligen, och tack! En lekdate i sommar kanske?
ParisLisa

4 Anna (Sthlm):

skriven

Vad många ord hon kan! Harald säger typ mamma, pappa (ibland), där (hela tiden), och nä (jämt). Har hört honom säga titta någon gång men det var ett tag sedan och även hej då någon gång. Hej säger han väl iofs.

Svar: Alltså, hon kan ju orden men man måste nog känna henne rätt väl för att förstå vad hon säger. Dessutom har det hänt mycket den senaste månaden. Förutom mamma, pappa, yaya och titta så är nog Alfons hennes mest använda ord :) Och bye bye.
ParisLisa

5 Mamma:

skriven

Ska bli så roligt och se hur hon förändrats på
1 1/2 - 2 månader. Även Amaya har blivit stor under den här tiden. Nu är det bara 4 dagar kvar till vi får krama er alla, längtar så.

Svar: Bara några timmar kvar! :)
ParisLisa

6 Miss Agda:

skriven

Kul läsning. Och precis som Amaya och Alvar verkar ha mkt gemensamt så har Ainhoa och Ivar det. Ivar sover dåligt, äter som en häst, har ett jäkla humör (!!!! jag får panik ibland...), blir alldeles till sig av hundar osv. Lite kul. Många ord, tycker jag också. Inte minst med tanke på att hon är flerspråkig.
Kram

Svar: Vi måste absolut träffas i sommar så att de kan busa runt alla tillsammans! Kul att de verkar lika. Än så länge kan vi hantera Ainhoas humör men livet är ganska enkelt just nu. Inte så många tider att passa (de går ju ej på förskola), inte så mycket kläder som ska på etc men vi får se hur det blir i höst!! Kram!
ParisLisa

Kommentera här: