Hjalp med pysselaktiviteter

Nu borjar det, den riktiga mammaledigheten med tva sma hemma. Forsoker att inte vara for hard mot mig sjalv och sanka kraven lite grann men samtidigt ar det sa viktigt for mig att Amaya far ha lite roligt och att hon stimuleras. Med pappa, och forra veckan med mormor och morfar, har hon varit pa lekland, aventyrsbad, i parken och en massa kul.
 
Men overlag den har vintern har det blivit alldeles for mycket inne-tid enligt mig. Sjukdomar, trist vader, hoggravid eller nysnittad mamma... Nu langtar vi tills varen da det ar lite lattare att komma ut. Igar kande jag mig som varldens samsta mamma som satte pa en film for att fa nagra minuter till i soffan...
 
Men ni, tills varen ar har, har ni nagra tips pa roliga aktiviteter att gora inne? Inget som kraver att jag besoker fem olika affarer for att forbereda eller sa.. Det hinns liksom inte med. Och garna nagot som vi kan gora tillsammans men som hon ocksa kan sitta med en stund sjalv nar jag maste ta hand om lillasyster. 
 
Tacksam for alla tips!
 
 
 
Tidigare i vintras nar snon kom! 
1 Åren går:

skriven

Trolldeg har jag funderat på till min dotter, men jag vet inte vid vilken ålder man kan förvänta sig att de låter bli att äta degen? Den är ju väldigt salt iofs, så ett provsmak räcker nog. ;-)

Svar: Ja trolldeg kan nog vara kul. Kanske ska testa det. Har precis som du tankt att det mest kanske aker in i munnen. Men vi far prova!
ParisLisa

2 Eva:

skriven

Stella gillar trolldeg, hon är iofs lite större än A men det borde gå bra ändå. :-) Och jag tror inte att film behöver vara dåligt!
Ps. Tack för ditt grattis! Förlossningen gick snabbt och smidigt. Theodor var 52 lång och vägde 3755, så lite större än snittet.

3 Jenny / Ekomamma i stan:

skriven

Känner igen mig! Har inte känt mig som en bra mamma nu under vintern då vi varit inne mest hela tiden. Längtar också till våren då vi förhoppningsvis kan leka ute lite mer.

Trolldeg som flera skrivit om är något som vi tänkt testa här hemma. Annars blir det mycket bygga med klossar, pussel, läsa bok och bli bjuden på te ur Elsas teservis. Så jag ser fram emot att se vad du får för svar så att jag kan ta efter. :-)

4 Isabelle:

skriven

Oj vilket bra inlägg. Nu kanske jag kan fâ tips. Här är städa, sortera tvätt, hänga tvätt, ta ut sopor, baka, laga mat tillsammans, rita, dansa, ramsa, sjunga, vattenlek i badrummet med hink och skopa, bada, damma, dammsuga, plocka i och plocka ur diskmaskinen, stora klistermärken, leka med kylskâpsmagneter, kurragömma, leta efter en sak man gömmer, hoppa i sängen, kamma sig och lâtsas föna hâret, försöka klä sig... Ja det är nog vad vi gör hemma.
Förskolan har haft lek med mjöl, vispad vispgrädde, fingerfärg, utklädning, sâpbubblor, modellera som jag kommer pâ.

5 Isabelle:

skriven

Ja böcker och leksaker med. Han är inte bara "städslav". Men jag tror inte att det behöver vara jättekomplicerade aktiviteter. Handla mat är ocksâ roligt. Han älskar att titta pâ djur och maskiner annars. Men att hjälpa till och härma mig är superkul. Han skulle gärna sminka sig om han fick...

6 Jenny:

skriven

Vattenlek är alltid kul. Om ni har kaklat i badrummet eller så. Lite vatten i en bunke och lite andra saker att leka och splatta vattnet med. Fast då ska man ju helst vara med... Som de andra säger - trolldeg! och duplo.Tomma matpaket att leka affär med tyckte småbarnen mycket om, speciellt de de kände igen, som mjölkpaket och ketchup! :) Känner att jag bara radar upp dagislekar nu...

7 Sandra :

skriven

Åh, det här inlägget vill jag följa =)
Fick just ett tips om kylskpsmagneter här ovan. Vet att Elsa tyckte det var jätteroligt hemma hos farmor och farfar. magneter i bokstäver.
Det ska jag titta på.
Kram

8 Isabelle:

skriven

Har funderat och tänkte att Maxi Rörpärlor med platta kanske hon kan klara av? Eller träkulor och piprensare. Men du villa ha saker du kunde göra hemma. Vi kastar duploklossar ner i en hink sittandes i soffan ;o) och ja alla väskor, burkar, kardborre...

9 Anna (Sthlm):

skriven

Isolde har play-doh och äter inte det men samtidigt vill hon gärna att man är med och gör lite grejer. Så hon leker inte själv. Samma när hon ritar. Vi har också sådana där ploppar man trycker ner i en platta (inte pärlplatta alltså). Och hon gillar att leka med vatten och byttor på badrumsgolvet.

10 Isabelle:

skriven

Sortera alla bestick i sina fack är roligt (och bullrigt).

11 Mammatea:

skriven

Här är det mycket bygge med duplo och att rita som gäller för Signe.

12 Uppochhoppa:

skriven

Grattis till en till lilltjej! Vilken lycka!

Tips: har du pinterest? Där kan man samla massa tips!

Fingerfärg i badkaret (dvs enkelt att tvätta)
Göra gubbar av gamla toalettrullar
Bygga koja av en kartong
Gå balansgång /följa tråden (som du lägger ut)
Hoppa på olika sätt

13 Isabelle:

skriven

Har hittat ett hemmapysseltips som förskolan använder. Pasta/makaroner att trä till halsband med skosnören. Om man knyter fast en makaron i ena änden kan de inte "ramla av". Om det var uppskattat av barnen vet jag ju inte...

Kommentera här: