En annorlunda lunchrast

Idag var det dags! Reception pa Franska ambassaden i samband med Franska Premiär ministerns resa till Polen. François Fillon hade kommit till Polen för att inge Wladyslaw Bartoszewski i "l'Ordre national de la Légion d'Honneur".  
Helt otroligt, lär mig sa mycket just nu sa jag vet inte om jag vagar mig pa att förklara vad det innebär. Men ni maste kolla in pa länkarna. Wladyslaw Bartoszewski, vilken kämpe och vad han har gjort för sitt land! Är sa imponderad.Hur som helst, ska jag ta det fran början? Mannen kom och hämtade mig här hemma, lite smavnervös! ;) TomTom var med sa klart, vi kommer ju ingenstans utan den nu för tiden. Men.... nagonting gick fel och den skickade oss till andra sidan Warszawa!! Panik! Vi ringer runt till de fa vi känner för att fa hjälp och tillslut efter mycket stress, och nästan lite tarar hittar vi ambassaden. Mannen kör mot rött ljus mitt framför militären och polisen som star pa vakt. Tänk att  inte ens Frankrikes Premiärminister kan fa The Garcias att komma i tid! 10 minuter sent glider vi in... pinsamt! Men ingen verkade bry sig.

Bada talen var väldigt bra! Man fick en san där liten örsnäcka för att fa Wladyslaw Bartiszewskis tal översatt direkt i örat. Medaljen delades ut och kort togs. Tv, radio och tidningar var där.François Fillon delar ut "medaljen"
Wladyslaw Bartiszewskis och hans fru ZofiaSen var det cocktail och mingel. François Fillon försvann ganska fort tyvärr. Hade hoppats pa att i alla fall mannen kunde fa hälsa pa honom. Nästa gang kanske ;)

Men ni.. det är en helt annan värld. Bara en massa direktörer och en hel del polska politiker. Mannen som har en san där förmaga att han kan diskutera med en sten minglade pa. Och jag log och hälsade artigt. Vi var helt klart de yngsta bland de andra "expats". Alla var trevliga och hälsade oss välkomna men det är ända en helt annan atmosfär, väldigt business. Efter ett tag kom ett gäng killar och började skruva ner högtalare och sa där. Jag kände 'ah men äntligen nagra som mig, jag gar och snackar lite med dom istället". Men det gick ju inte ;)

Helt klart intressant och en otroligt upplevelse! Inte trodde jag nansin att det skulle hända mig! Men om jag far välja sa hänger jag hellre med er mina vänner ;)Puh, första testet avklarat! Dags att atervända till "the real world"!