Söndagstankar

Det är mycket tankar som snurrar nu när Bubble snart är här hos oss. Det är så nära men ändå svårt att förstå hur livet kommer se ut med en ny liten individ här hemma.

Hur gör man för att se till att hon har allt hon behöver utan att bli bortskämd? Hur uppfostrar man dessa små att tro på sig själva, att vara ambitiösa och våga satsa utan att de blir själviska och tror sig vara bättre än andra?

När något så stort händer som att bli förälder för första gången, hur gör man för att inte tappa bort sig själv i allt det nya? Jag vill fortfarande vara Lisa med allt vad det innebär. Och jag vill verkligen fortsätta vara min mans fru.

Nu tror jag att allt detta löser sig, men det är ändå dessa tankar som snurrar just nu.

Kommer hon att vara lik mig? Eller kanske en riktig liten "Garcia"?




Med mormor och morfar på väg till Skansen 1979.
1 Hon:

skriven

gud vilken fin bild, så jävla coola kläder.



förstår vad du menar, jag tänker ocjså mycket på vilken typ av förälder jag vill bli... men mest kommer jag fram till vilken typ av förälder jag INTE vill bli.. det är en bra början iallafall.



kram!



2 Jenny:

skriven

Håller med... jag har också många av de tankarna nu. Det känns spännande samtidigt som det är skrämmande. Det här känns som livets största utmaning- att fostra en ny liten individ!



Kram

3 Mamma:

skriven

Gumman, det löser sig, man får ta det bästa från sin egen uppfostran och strunta i det man tycker var det sämsta. Så har jag gjort och det har ju fungerat, eller hur? Hur de blir beror sedan vilka personer de är, det kan men inte göra någonting åt. Alla är så olika, det ändras ju också med åldern, som du vet. Kramar Mamma

4 Emelie:

skriven

Ja herregud, det är så fantastiskt men samtidigt så oerhört läskigt det här man har gett sig in på. Jag tror som din kloka mamma säger här att man får helt enkelt göra vad man tror är bra och bäst och sen lita på det. Men det betyder ju inte att man inte funderar på det, eller bör fundera på det. En sak som jag tror är viktig är att man är överens som föräldrar och pratar igenom hur man vill vara och hur man vill ha det så mycket som möjligt så att man ändå har en linje. Sen är det ju självklart omöjligt att föutse allt, men då har man i varje fall en grund att stå på.



Det där med att inte sluta vara sig själv eller sin mans fru tror jag också är sunt att tänka på. Det är nog lätt att uppslukas av att vara mamma ochdet ska man självklart få göa men jag tror att man aktivt måste tvinga sig att vara annat än mamma med om man vill det och det vill jag verkligen också.



Sen tror jag att det är mycket man inte kan påverka som förälder. Man är ju den person man är och det kommer ju även ens barn att märka. De har en personlighet och själv har man en. Ett exempel är att jag gärna vill uppfostra mitt barn till att vara en individ mer än tjej eller kille, men det är ju till viss del redan kört när man ser hur jag och min make är. Jag bryr mig om kläder, smink, hår, matlagning, inredning och dans och min make älskar teknik och kampsport...En del saker kommer att ta längre tid än en genaration.



Det viktigaste är nog trots allt att försöka att vara lugna, trygga och kärleksfulla. Det kommer ni inte att ha det minsat problem med!



Kram

5 ulrika chelchouka:

skriven

Det gâr av sig självt. Sâ fort barnet är ute vet du precis hur och vad du vill. Ibland gör man fel, vi är mänskiliga även som föräldrar. Det absolut viktigaste är ju att ge kärlek.

Jag har ocksâ alltid varit hustru, försökt att aldrig glömma bort mig själv som tjej, eller kvinna. Det är supervitigt och faktiskt tv^aganska olika roller att uppfylla. Det kommer du att klara med glans tror jag!



Kram

6 Bella:

skriven

Jag hade hur manga funderingar som helst innan Dani kom och sen när han väl är här är allt sa självklart. Han är Han. Han har sin egna lilla personlighet och hälften av allt jag oroade mig för kommer aldrig hända. Han är redan som person lugn o trygg.



Sen som din mamma skriver. Man uppfostrar nog sina barn som man själv blivit uppfostrad vare sig man vill eller inte. Liknar sin mamma... Sen kan man försöka förändra det man inte tycker om...



Sen far man ju inte glömma bort att ens barn är en del av sina förälder, att de ärver allt möjligt;) Och blir en härlig blandning...



Jag tror att barnen gör som sina föräldrar. Därför är det viktigt att vara en bra förebild...



Jag tror det viktigaste för de första manaderna är att halla barnet nära, nära. Hud mot hud. Lata barnet veta att man finns där.



Uppfostran har man tid att fundera pa när den första tiden är förbi och jag hoppas nu, när Dani är tre manader att jag hittar tillbaka till mig och jag o I hittar tillbaka till oss...



Kram! Jag är nästan lite avundsjuk att ni ska fa uppleva livets höjdpunkt! Njut och ta mycket foton. filma speciellt första veckorna. De växer sa fort...

7 Sara:

skriven

GRATTIS GRATTIS GRATTIS fina du, jag sitter här med tårarna rinnandes. Vilket underbart namn ni valt!

Njut och ta hand om varandra nu!

Kramar i massor finaste mamman!! <3

8 Miss Marie:

skriven

Jag tror det är sunt att ha de här tankarna innan man får barn. Jag tänkte också mycket på det innan och var benhård på att jag minsann inte skulle ändras... jomenvisst. Man ändras vare sig man vill eller inte! ;) Jag tror man ska släppa tankarna på "man och fru-tid" under den första tiden och bara inse att bebisen kommer först o det är en stor förändring, både kroppsligt, hormonellt och på alla andra sätt. Men sen är det viktigt att inte glömma bort varandra heller, säga uppskattande saker o kramas mycket tror jag är nyckeln. Jag är säker på att ni kommer hitta en balans snart.



Det sägs förresten att man inte kan skämma bort barn upp till två år, innan dess har de ingen uppfattning om bortskämdhet o sånt. Sen tror jag aldrig man kan skämma bort ett barn med kärlek! :)



Och förresten igen, barn brukar likna papporna när de föds. Vissa experter tror att det är för att pappan naturligt ska knyta sig an till barnet o så att pappan ska veta att det verkligen är han som är pappan! Alfred är fortfarande otroligt lik sin pappa, så får se om det stämmer på Bubble! :)

Kommentera här: