Veckans tankar

Jag saknar att jobba. Far man ens saga sa i ett land med 480 dagars foraldraledighet? Pratade med min chef idag som sa att jag mer an garna kan borja pa mandag. Det kan jag ju inte sa klart.. Men en langtan vacktes. 
 
En au-pair, kan man ha en san i en forort langt soder om Stockholm? Pa vintern dessutom... Stackarn! Och vill man verkligen ha en au-pair i sitt hus hela tiden? Googlade barnflicka och insag snabbt att min deltidslon skulle ga at till att betala lonen. 
 
Det kommer ju aldrig bli nat av det har. Men fundera kan man ju. Och jag gillar att Googla runt. 
 
Nat annat jag funderar over sa har nar jag borde ligga och sova for lange sen ar dessa gummistovlar. Skulle inte de passa perfekt pa Amaya? 
 
 
1 Miss Agda- Småbarnsliv o Endorfiner:

skriven

Jobba känns ju lite som semester ibland när man tänker på det. Men jag är inte redo än, även om jag ibland nästan tror det. Vi har iaf bestämt oss för städhjälp nu, efter mer än ett års velande. Bara det beslutet känns stort och jag känner mig mindre sliteb (även om någon städerska inte har varit hos oss än).
Ang gummistövlarna: JA! Men mät storleken på foten först så slipper du göra felköp. Crocs har lite konstiga storlekar nämligen.

Svar: Jag är absolut redo. Men inte heltid. Just nu känner jag att jag hellre går tillbaks deltid och bara är mammaledig på deltid, och kan vara det en längre tid. Då blir det även städhjälp! Bra att ni bestämt er för det!
ParisLisa

2 Marie :

skriven

Hej!

Jag har ju gjort precis tvärt om :-). Tagit ett break från jobb för att vara med Thea och ta hand om mig . Känns som ett fantastiskt bra val just nu. Gör det som känns rätt för er, och strunta framförallt i alla "tyckare" . Bara du vet vad som är bäst för dig och din familj :-). Är det att börja jobba lite och ha en barnflicka så kör.

Kram


Svar: Vad härligt att ha en break! Kanske blir det så för mig längre fram, men just nu är det intensivt eftersom jag är så mycket själv. Tack för pepp!
Kram Lisa
ParisLisa

3 Emelie :

skriven

Vi jobbar heltid båda två och köper in tjänster som städning, hemkörning av mat (mathem) och fönsterputs. På det viset är vi lediga när vi väl är lediga. Jag älskar att jobba och är en bättre mamma när jag får längta, längta efter ledig tid med Carla!

Svar: Jag borde bli bättre på att köpa mat på nätet. Ska kika på mathem, har hört bra om det. Och börjar jag jobba så blir det absolut städhjälp! Just nu känns det som om jag drunknar i blöjor och tvätt...
ParisLisa

4 Emelie :

skriven

Fast man måste förstås vänta tills lilla är 11 månader...

Svar: Precis, därav tankarna om nån annan typ av hjälp eftersom mannen inte kan vara hemma.
ParisLisa

5 Mammatea:

skriven

Stövlarna är ju så fina!

Svar: Blir nog ett klick i helgen!
ParisLisa

6 Isabelle:

skriven

Kanske en extramormor istället för au pair? Det finns ju "äldre" barnfickor med. Och kanske en kväll varje vecka som du och eventuellt mannen kan gâ UT träna,bio,äta! Eller kanske inte... Gummistövlarna älskar jag. Var inne pâ samma men det blev gula Bundgaard? tror jag de heter.

Svar: Hej Isabelle, åldern spelar absolut ingen roll men börjar känna att jag behöver mer hjälp. Mannen är ju borta mån-tors varje vecka och när han kommer hem är jag helt död. Vi får se vilken lösning vi hittar!
Bundgaard har jag inte sett, ska jag kolla in!
ParisLisa

7 Anna (Sthlm):

skriven

Skrev en kommentar här tidigare men den kanske har hamnat i skräpposten?

Svar: Hej Anna, den har jag inte sett. Skriv gärna igen, är nyfiken på dina rankar!
ParisLisa

8 Carina:

skriven

Finns hur många spanjorer som helst som gärna skulle fly undan arbetslösheten och jobba som au pair i Sverige. Lönen är väl ganska standard överallt, kring 100€/vecka, så inte fruktansvärt dyrt.

Svar: Vi kikar lite på just spansk au pair just nu, och det är inte så dyrt. Jag syftade mer på en barnflicka som inte bor hos oss, såg priser på 300:- timmen och det kändes lite saftigt..
ParisLisa

9 Kajsa:

skriven

Hej Vannen, jag skulle absolut skaffa au pair om du har rum, flera jag kanner har det och alskar det, Tove har en och sager att det har "turned her whole life around"..... Har aven en kompis i Malmo som har en hon ar fran Asien nagonstans och alskar Sverige! Vi har en "nanny" 3 dagar i veckan och jag skulle inte kunna leva utan henne, det ar dyrt men absolut vart det! Gor att livet ar sa mycket lattare nar man bada jobbar! Jag tror du kan hitta snyggare stovlar an Crocs........... Hunters for kids are cool...

Svar: Hej vännen, jag letar vidare efter just au pair just nu. Om jag skulle kunna få kontakta din kompis i Malmö så vore det jättesnällt!
Ska kolla in vinters men misstänker att de är lite dyrare ;)
ParisLisa

10 Linda K - Hemma hos Klintons:

skriven

Jag vet precis hur det känns. Ibland vill man bara gå till jobbet på en gång.

De där stövlarna har jag också kikat på. Fick jättebra i nåt test jag såg. De var helt klart lättast också.

Hoppas du har det toppen i alla fall härliga du. kram kram Linda

Svar: Ja jobbet känns som semester :)
Ska se till att klicka hem stövlarna! Ha det jättebra du med!
Kram kram Lisa
ParisLisa

11 Isabelle:

skriven

OH hjälp! Visste inte att du var ensam i veckorna. Dâ var ju min lösning kass. Dâ lâter ju en au pair fantastiskt. Sällskap och avlastning. Om det är svârt att hitta svensk? Kanske finns det? Eller finlandssvensk? Spansk? Sydamerikansk, amerikansk, kanadensisk, britt, irländsk, fransk, belgisk, schweizisk... Och du mâste vara superduktig. Jag skulle bli tokig tror... Min sambo reste mycket innan. Jag tyckte det var sâ slitsamt. Slutade alltid med att jag var grinig och sur pâ det enda barnet hur mycket aktiviteter jag än försökte fâ till.

Svar: En spansktalande au pair vore perfekt! Vill helst ha det faktiskt.
Duktig vet jag inte om jag är, det måste ju gå. Dåliga dagar blir det en hel del bråk med 2-åringen och det är ju så trist. Det sliter mest.. Och dåliga nätter! Jag får mycket hjälp av min mamma och pappa också, som tur är!
ParisLisa

12 Isabelle:

skriven

Vi har flyttat tillbaka till Paris; men obskyr förort... Vi gillar det, men Sverige är sâ mycket bättre med smâ barn tycker jag. Förskolan hade mycket mer resurser och var mindre och billigare, mer omtanke, utevistelse, värme. Stockholm är mer barnvänligt, skötrum, hissar, restauranger, trottoarerna bredare. Idiotiskt nog sâlde vi bilen. Hur tänkte vi där? Gillar inte att köra i Paris men morgonbussen till förskolan är ganska fullastad när vi ska pâ med barnvagn och det regnar ju sâ mycket att man inte riktigt vill komma fram genomblöt efter halvtimmes sprângmarsch... Sâ jag tror ni tänkte rätt som valde Sverige med smâ barn. Vi saknar redan naturen sâklart och dâ har vi trädgârd vilket ju är ovanligt här.

Svar: Vad kul att höra hur ni har det Isabelle! Vi är väldigt nöjda med Sverige än så länge, speciellt med barnen. Är inte avundsjuk på att behöva åka buss i Paris på väg till förskolan. Även om jag saknar staden så att det värker i hjärtat.
Det jobbiga här är att mannen jobbar utomlands så han kommer ju inte in i sverigelivet på samma sätt tyvärr.
Förstår att ni saknar naturen. Men hälsa Paris från mig!!
ParisLisa

13 Miss Marie:

skriven

Men har ni au-pair så kanske du kan tänka dig att jobba mer än heltid? Au-pair skulle väl också vara en bra lösning när maken är borta så mycket under veckorna, de är ju oftast mer flexibla än annan barnomsorg. När kan man förresten börja med förskola? Lilltjejen borde väl vara mogen för det snart, även fast normen i Sverige ju är 18 månader, tror jag? Det bästa på dagen är ju när maken kommer hem så man kan andas lite, så förstår att det är slitigt att vara själv!

Svar: En au pair får inte jobba mer än 25 timmar i veckan och eftersom jag inte har förskoleplans till Ainhoa så kan jag inte jobba mer. Hon står i kö till våren men känns fortfarande så liten då.. Grupperna här är stora och de går med barn upp till 3-3.5 år.. En liten ettåring är ju en plutt i jämförelse.
Ja, vi längtar verkligen efter pappa här hemma!
ParisLisa

Kommentera här: