Drömmar

Emelie ställde en bra fråga som jag gått och klurat på länge nu...

Finns det någonting du drömmer om att göra men inte tror att du någonsin kommer att genomföra?

För att svara på den så var jag tvungen att tänka igenom vad jag verkligen drömmer om. Sen tonåren har jag drömt om att bo utomlands, så det kan vi ticka av. Jag är gift med en sån man som jag faktiskt drömde om. En riktigt kostymkille, sportig, social, rolig, intelligent, kärleksfull och dessutom en som utmanar mig och gör livet spännande.



Jag har länge drömt om att bilda familj. Hur tungt det än varit så har jag aldrig tvivlat på att det kommer hända, på ett eller annat sätt. Och nu tror jag ännu mer.

Jag har drömt om en karriär och ett utmanande jobb. Det kan jag nog också ticka av. Även om jobbet inte kommer i första hand just nu så är det något jag uppnått och hoppas jobba vidare på så småningom.

Jag har drömt om att vara självständig, klara mig själv och inte vara beroende av någon eller något. Tick där också. Jag flyttade till London själv och klarade mig. Jag flyttade till Paris utan att kunna språket, och det löste sig det med. 

Och framtiden då? Jag drömmer om att bygga eget hus, om att upptäcka flera länder, att uppfostra våra barn, att starta eget, om ett sommarhus, jobba i en annan bransch, om att plugga nåt... Och jag tvivlar inte på att det kan gå att genomföra. Inte allt samtidigt, men livet är ju långt.

Antagligen så kommer jag aldrig bo på Manhattan, men vad gör det när jag fick så mycket annat istället?

Kanske har jag realistiska drömmar? För jag har aldrig drömt om att åka till månen eller segla jorden runt ensam. Jag gillar att ha realistiska om än utmanande mål. Annars tappar man lätt motivationen.

Ni då? Har ni någon dröm som ni tror att ni inte kommer genomföra?

1 Bella:

skriven

Frågan fick mig att fundera en lång stund. Men jag tror att jag skulle svara som du. Jag gillar att ha realistiska men utmanande mål o drömmar. Som jag kan genomföra, om jag skulle vilja, försöka... Sen är det ju inte säkert att det blir som man tänkt sig, planerat, drömt om. Men så är ju livet...



(Nu tror jag genomfört de flesta, av mina tidigare drömmar o mål. Väntar på att finna, upptäcka nya...)



Hoppas din rygg blir bättre. Jag lider med dig. Har börjat känna av ischias o foglossning när jag gör dumma rörelser, bär tungt, städar etc. Aj aj aj...

Kram

2 Therese:

skriven

Mina drömmar om en karriär som dansare fick jag ge upp tidigt. Utan att gått på de rätta skolorna så finns det inte så stor chans. Men att fortsätta dansa på hobby nivå det tänker jag göra länge.

3 Ellinor:

skriven

Vilket otroligt fint och inspirerande inlägg, blir alldeles varm och glad av att läsa om hur du lyckats uppnå i stort sett allt du drömt om.

Vi är själva vår lyckans smed och allt vi vill kan vi göra, det gäller bara att aldrig sluta hoppas. Kanske sker saker och ting inte över en natt, men så länge man inte slutar tro, kommer man en dag att uppnå sina mål och drömmar!



Stor kram

4 Sara:

skriven

Du skriver fantastiskt inspirerande vännen! Blir glad varje gång jag går in här!



Min största dröm, förutom barn, är att bli djursjukvårdare. Något jag förmodligen aldrig kommer bli. Det krävs högsta betyg i alla ämnen, samt tur då det finns få platser och jobb inom det yrket.



Kram på dig och hoppas ryggen blir bättre snart!

5 FC:

skriven

Mmmm... Jag drömde om att bli veterinär, och det kommer jag nog aldrig bli.



Men livet har ändå blivit så många saker som jag inte drömt om, aldrig kunnat drömma om - att det kanske väger upp. Och livet är långt, jag blir förmodligen aldrig veterinär - men jag tror faktiskt att jag kommer att bli något annat. Och jag drömmer om att få vara sån att jag aldrig ger upp om de där drömmarna, att kunna följa impulsen att plugga något att göra något att vara något.



Och är det något som själva barnlösheten lärt mig så är det att jag fast jag inte visste det var just en sån som aldrig gav upp om drömmarna. Det kan man ju inte veta i förhand.



Jag drömde aldrig om att resa runt i europa på 24-timmarstrippar, tvärtom har jag alltid varit rädd och feg. Men så kom världen närmre och nu ser jag inga begränsningar längre. Det gör att världen blir annorlunda även för andra saker. Och nog tar man sig fram även när hälften av medmänniskorna pratar obegripligt och viftar. Jag har lärt mig att kolla in HUR de viftar, det brukar bli rätt :-)



Så nu drömmer jag nya drömmar, om att få skriva, att visa mitt barn världen, att få ta dagen som den kommer... och de gamla, de där som kanske aldrig blir verkliga, har ramlat ur verkligheten just för att jag inte drömmer dem längre. Jag drömmer nya drömmar.

6 Jelly:

skriven

Nu har jag läst här länge och inte lämnat kommentar men nu så :) Hej! Jag kommer tillbaka som alltid, men kanske lämnar fler kommentarer från och med nu.

Det är så kul att en av dina drömmar äntligen får komma i uppfyllelse - barn! Det är fantastiskt! Grattis :)

7 Emelie:

skriven

Tack Lisa för att du tog dig tid att skriva så utförligt på min fråga. Det är verkligen helt fantastiskt att du har uppfyllt alla dina drömmar och även om du som du skriver har och har haft realistiska drömmar så är det ju inte alla som lyckas uppfylla ens sådana.



Jag själv har haft många drömmar som jag inte har uppfyllt, en del för att jag har valt andra, andra för att jag helt enkelt inte har haft förutsättningarna. Länge hade jag till exempel en dröm om att bli pilot men av olika anledningar valde jag bort att satsa på den drömmen. Nu drömmer jag om fler resor, att en dag få chansen att bo utomlands igen och om att kanske en dag ha ett annat yrke än det jag har, även om jag för tillfället jobbar precis med det jag vill.



Som tur är har även jag många drömmar som gått i upplevelse men rastlösheten finns där emellanåt i alla fall.



Stor kram

8 Mia:

skriven

Vilket peppande inlägg!

Jag ska och fundera på mina drömmar nu.

Kommentera här: