Paris - j'arrive!

För att läsa början pa den här historien, kolla in under kategorin "Fran Stockholm till Paris, via London".


Jag minns det som igar. Dagen när vi äntligen bestämde att det var dags. Vi var i Spanien pa semester och at middag pa en restaurang vid havet när D äntligen sa "Tycker du inte att det är dags för dig att komma till Paris nu?". Ääääntligen! För mig var det lika stort som om han hade gatt ner pa knä och friat.


Sa i juni 2002 fick jag äntligen användning av mitt dokument. Fick hjälp av alla underbara vänner att skriva CV och brev. Sen tog jag foton som skulle skickas med och vips sa var breven pa väg mot Paris. Fick flera negativa svar, hade inte väntat mig nagot annat. Skickade ju massor med brev till företag som inte ens sökte folk. Men sa en dag sa fick jag svar, fran en affärsresebyra som sökte folk till ett engelsktalande team. Perfekt! Var pa intervju i La Défense men tyvärr sa blev det ingenting, de bestämde sig för att organisera sig annorlunda. Bara att kämpa vidare.



Middag pa lilla balkongen i Paris

Sen kom det ett samtal. Ett företag som anordnade gruppresor till Frankrike för Skandnaviska resebyraer sökte folk. Kunde jag komma pa intervju? Jo men visst fick jag fram pa stapplande franska. Flög över kvällen innan intervjun och D och jag förberedde alla fragor vi kunde tänka oss att jag kunde fa och skrev ner alla svar som jag ville ge. Fyra A4 blev det och jag kunde alla svar utantilll. Skulle de fraga nanting annat sa visste jag att det var kört. Sa bra var inte min franska. Det var bara att hoppas pa det bästa.


Akte till Rue d'Enghien i tid.. Hade tid att kolla var kontoret lag och sen gick jag till ett café och gick igenom svaren en gang till. Intervjun var helt annorlunda mot nagon annan interjvu jag nagonsin gjort. Människan stallde knäppt en fraga till mig utan babblade pa oavbrutet i en timmes tid. Jag förstod knappt ett ord. Minns att hon pratade om "mutuelle". Nagot som jag senare fick lära mig är en extra sjukförsäkring.


Efter intervjun akte jag till Stockholm pa semester med D. Omöjligt att säga om det hade gatt bra eller inte. Och sen pa fredagen sa ringde telefonen hemma hos mamma och pappa „Lisa, det är till dig. Fran Frankrike". Oh my god! Nu gäller det! Det var den galna människan fran intervjun: „Vous cherchez toujours du travail? » Hm, ok, nu maste jag svara pa franska. « Eh, oui »

Och sa var det klart, jobbet var mitt och jag kunde fa börja i mitten pa september. Om bara lite mer än en manad sa skulle jag äntligen flytta till Paris och min älskling!

Vi firade med champagne pa terassen hemma hos mamma och pappa!




D och jag skalar i champagne efter samtalet fran Paris. Kolla in smilet.. och strumporna! ;)


Sa fort jag var hemma i London igen sa sa jag upp jobbet och lägenheten. Jag var otroligt lycklig att fa flytta till Paris, men oj vad jag skulle sakna London. Staden jag drömt om sa länge och där jag lyckats ta mig fram alldeles själv.


Och själva flytten... Ja ni, det var bara att packa mormors koffert igen. Men den här gangen fick jag aka fram och tillbaks flera ganger för fa över alla saker. Jag gav även bort massor med kläder till välgörenhet. Vissa klädesplagg angrar jag än i dag att jag gav bort. Hoppas att deras nya ägare uppskattar dom lika mycket som jag gjorde.


Fredag den 6 september 2002 var det dags. Jag jobbade min sista dag pa Air France i Wembley. Fick underbara presenter fran mitt team, ett fint silverarmband som jag fortfarande har kvar och 18 rosa rosor. En fran varje kollega.




Leaving party 1



Leaving party 2


Pa kvällen var det min tur att ta Eurostar fran Waterloo Station. Men ingen var där för att hjälpa mig med allt baggage ;) Vid 22-tiden kom jag fram till Gare du Nord med massor med väskor och 18 sorgsna rosor. D väntade pa mig vid perrongens slut. Vi kramades och jag började grata, lycklig över att äntligen vara där men samtidigt sorgsen över det och dem som jag lämnade bakom mig. 2 ar och tre manader i mitt underbara London och sa manga erfarenheter rikare.  Och nu väntade ett helt nytt äventyr.  




Sista bilden pa mig i London. Taxin till Waterloo väntar...
1 Anonym:

skriven

Jag fullständigt älskar din story:)

Hoppas du har det bra i sthlm. Just nu sitter vi och dricker vin och samlar krafter inför flyttdag nr 2 som kommer att bli den tuffa dagen då alla möbler ska flyttas.

Kram

2 Alexandra:

skriven

Jag vill läsa fortsättningen!! :) Fast jag vet hur det gick sen.. Men riktigt allt vet jag inte, när din man friade och så t.ex.!

3 Lisa:

skriven

Ah vad glad jag blir när ni gillar det! :)



Alexandra, det kommer mer. Har inte skrivit det ännu men tänkte i alla fall skriva ett inlägg om första aret i Paris som inte var sa lätt det heller.



Kram Lisa

4 Karro:

skriven

Mer,mer,mer!!! Och hur nyfiken blir man inte om "hur man friade". Det later superromantiskt och jag vill lasa MER. NU!!!!!

Kram

5 Julie:

skriven

Må bare sige: I'm loving it!:-)

Kram og nyd dagen i Sverige.

6 Sascha:

skriven

Jag har foljt din historia med massor av entusiasm och det ar sa kul att lasa om dina aventyr...vill lasa fortsattningen!!!

7 Therese:

skriven

Älskar din story! Mer vill vi ha!

Kram

8 Karin:

skriven

Håller med alla andra - så kul att läsa och vill så klart läsa mer! Och nån dag när jag har tid ska jag också skriva något liknande...

9 Jenny:

skriven

De här inläggen ger så fantastiskt mycket motivation till att våga börja planera för en ordentlig förändring! Tack Lisa!:-)

10 Lisa:

skriven

Tack alla gulliga för era kommentarer! De gör mig sa himla glad! Det kommer mera ;)

11 Fröken Isakson:

skriven

Åh det är så kul att läsa hur du hamnade där du är. Vilken spännande resa genom livet du gjort. kram

12 Annelie:

skriven

Håller med alla här! Det är så roligt att läsa och du inspirerar verkligen till förändringar:)

Kram!

13 Anna:

skriven

Ååå Lisa det är så himla roligt att läsa :) Det väcker så många minnen. Kram A

14 Anna:

skriven

Åååå det är så himla kul att läsa. Kommer ihåg det som om det var igår! Kram A

15 Anna:

skriven

Konstigt det första inlägget "försvann", men nu blev det dubbelt :)

16 Malin H:

skriven

Åh va härligt att läsa om din resa! Supermysig blogg.

17 Emelie:

skriven

Åh så fint, det är fortfarande lika kul att läsa, som en kul följetong!



Kommentera här: